Jeugd- en positiemodezaak de Boxx

 

Een beginnende brand boven het systeemplafond van onze winkel. Gelukkig leek de schade in eerste instantie mee te vallen, althans volgens de waarneming van de expert die namens mijn verzekering de schade opnam. Toch wilden wij als eigenaren het advies van een contra-expert horen, met name over de schade die aan onze kledingvoorraad was ontstaan.

Opeens schoot mij te binnen dat ik onlangs een ontmoeting had met een zekere Richard Vloedgraven, contra-expert van beroep en veel ervaring met onder andere het afhandelen van brandschades. Mijn gevoel zei dat ik zo snel mogelijk met hem in contact moest komen. Later die middag kwam Richard onze winkel binnen. Wij hadden de door hem gevraagde kopieën van onze verzekering inmiddels klaar liggen. Richard keek rond in de chaos en concludeerde dat de schade veel omvangrijker en complexer was dan in eerste instantie door ons en de verzekeringsexpert was ingeschat.

Impact
Richard heeft vervolgens de verzekeringsexpert benaderd en uitgelegd waar volgens hem de problemen lagen. Hij gaf aan wat er in zijn ogen allemaal afgekeurd moest worden en hoe de verdere voortgang van de schaderegeling zou moeten zijn. Dat betekende dat wij rekening moesten houden met een sluiting van enkele weken. We hadden niet gedacht dat het nog zo’n impact zou hebben op onze winkel. Richard kon de verzekeringsexpert met goed onderbouwde argumenten overtuigen van het feit dat de kleding in de winkel niet gereinigd kon worden. Deze kon helaas alleen nog door een ‘stuntverkoop’ enige waarde genereren.

Twee verzekeringsexperts
De schade was behoorlijk. Zo moest onder andere het hele systeemplafond verwijderd worden. Maar eveneens was het zaak de hele elektrische installatie te vervangen. Omdat dit laatste onder de verantwoordelijkheid van de eigenaar van het pand viel kregen we opeens te maken met een tweede verzekeringsmaatschappij. Deze had ook een eigen expert. Het was dus goed beschouwd geen kleine brand met een geringe schade, maar een behoorlijke brand met enorme omvang. Hoe moest dit nu allemaal verder? Ik had hier geen verstand van en zeker niet met twee verschillende verzekeringsexperts.
De enige woorden van Richard waren : ”maak je niet druk, ik zal er voor zorgen dat alles in orde komt. Jullie zijn goed verzekerd dus jullie hoeven je geen zorgen te maken. Ik zal de gehele schade voor jullie in kaart brengen en afhandelen met de verzekeringsexpert“.

Prima in orde!
Dit is Richard meer dan na gekomen, alles is prima in orde gekomen! Dankzij zijn kennis van dit soort schades en zijn connecties binnen de wereld van herstelbedrijven is de winkel in zeer korte tijd volledig hersteld. Ik heb het nog nooit meegemaakt; ‘s avonds kwam een schilder kijken naar de schade en bracht diezelfde avond een offerte uit. Vervolgens werd deze offerte eveneens dezelfde avond door de verzekering goedgekeurd zodat de schilder de volgende ochtend al kon beginnen! Zomaar een voorbeeld van de werkwijze van Richard in een hectische periode van herstel van de winkel. Echt verbazingwekkend.

Persoonlijke betrokkenheid
Naast het zorgen voor het herstel en de bemiddeling met de verzekering, op zich al een vak apart, is de sterke kant van Richard zijn persoonlijke betrokkenheid. Dit is voor zowel mij als mijn vrouw erg belangrijk geweest. We zaten met veel vragen en hiervoor konden we altijd bij Richard terecht. Dit geeft een gerust gevoel, zodat je zelf ook weer gaat geloven dat alles goed komt. En dat gevoel werd mede ingegeven door het kordate optreden van Richard Vloedgraven. Maar misschien nog wel het meest belangrijk voor de winkel zijn de adviezen geweest m.b.t. uitverkoop van kleding door rookschade. En dan bedoel ik met name de manier waarop dit moest gebeuren en hoe dit het meest succesvol zou zijn voor ons bedrijf. In samenspraak met mijn vrouw is een campagne bedacht, waarbij op een fantastische manier een grootschalige stuntuitverkoop plaatsvond. Hierdoor werd alle kleding snel verkocht. Dit heeft zeker voor extra omzet gezorgd, zodat de winkel na alle werkzaamheden van herstel als nieuwe winkel kon worden geopend.

Laat je bijstaan!
Dankzij de hulp van Richard is onze winkel nog steeds een florerende winkel. Als hij ons niet had bijgestaan was de brand waarschijnlijk een brand met beperkte schade geweest die tijdig was geblust. De echte schade zou pas later, als we geen aanspraak meer op een verzekering konden doen, zichtbaar zijn geworden. Wij zijn Richard nog dagelijks dankbaar voor zijn hulp bij onze brand. Ik adviseer iedereen die slachtoffer wordt van brandschade; laat je bijstaan door een kundig persoon op gebied van schade. De kennis die dit soort zaken van je vraagt is meer dan je kan overzien.

 

logo-deboxx

 

 

 

 

Marco Rouw